Recepty

Kmotrův salát s Vysočinou

Doba přípravy 25 min

Potřebné ingredience pro 4 osoby:

2 římské saláty
100g lístků baby špenátu
20g Kroměřížské Vysočiny (krájené na tenká kolečka)
80g parmassanu
Na dresink:
4 lžíce bílého smetanového jogurtu
2 lžíce hořčice
Šťáva z jednoho citrónu
Špetka cukru moučky
2 dl slunečnicového oleje
Sůl,Mletý pepř

Postup Kolečka salámu překrojíme na půl a opečeme na pánvi. Do misek rozdělíme omyté listy římského salátu a baby špenátu, přidáme plátky opečené Vysočiny a plátky parmassanu. Takto připravený salát přelijeme dresinkem, který zhotovíme tak, že jogurt si ve větší misce smícháme pomocí metličky s hořčicí a za stálého šlehání postupně přiléváme olej. Když má dresink hladkou strukturu a zhoustne, přidáme dle chuti práškový cukr, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Salát je též možné zakápnout pouze olivovým olejem a balzamickým octem. Podáváme s toasty.