Recepty

Kmotrova růžička

Potřebné ingredience:

Kmotrova klobása pikant krájená 75g
Listové těsto
Rajčatový protlak
Strouhaný sýr mozarella (dle chuti)
Bylinky (lístky bazalky, oregána, tymiánu)
Sůl

Listové těsto nakrájíme na proužky široké cca 4cm.
Proužky potřeme rajčatovým protlakem, osolíme, nasypeme na ně najemno nakrájené bylinky a nastrouhaný sýr.
Na tuto směs pokládáme krájenou Kmotrovu klobásu pikant, tak aby část salámu zasahovala přes okraj těsta.
Spodní část listového těsta přehneme tak, aby zakrýval spodní část klobás. Když máme hotovo, pomalu těsto rolujeme, tak aby vznikl tvar růžičky.

Hotové růžičky umístíme do formiček na muffiny a necháme při 180°C péct do zlatova.

Tip! Růžičku můžete dozdobit například květem macešky.